Sloopsubsidie oude brom- en snorfietsen

Als inwoner van Arnhem kunt u vanaf 1 juni 2024 subsidie aanvragen als u een oude brommer of snorfiets (hieronder vallen ook scooters) laat slopen. Dit geldt voor een brommer of snorfiets met een datum eerste toelating van voor 1 januari 2013. 

Subsidie aanvragen

Stappenplan

 1. Lever uw oude brommer of snorfiets in bij 1 van de winkels in Arnhem (deze vindt u onder het kopje 'waar kunt u uw brommer of snorfiets inleveren'). Zij regelen de sloop voor u. U ontvangt hier ook het vrijwaringsbewijs.
 2. Vraag de subsidie aan via de knop bovenaan deze webpagina.
 3. Wilt u met extra korting de oude brommer of snorfiets vervangen door een elektrische scooter of fiets? Geef dat aan bij de aanvraag en bij de winkel waar u uw oude brommer of snorfiets inlevert (en laat slopen).
 4. Koop vervolgens een elektrische scooter of fiets bij 1 van de volgende fietsenwinkels in Arnhem (de korting wordt verrekend bij het inleveren van de beschikking):

Voorwaarden

 • U levert een brommer of snorfiets in met een datum eerste toelating van voor 1 januari 2013 (deze datum staat op uw kentekenbewijs).
 • U heeft een (verlopen) kentekenbewijs van deze brommer of snorfiets, waarop de tenaamstelling en de datum eerste toelating staat.
 • De brommer of snorfiets die u heeft of laat slopen stond op 1 maart 2024 al op uw naam.
 • U levert uw brommer of snorfiets in bij 1 van de winkels binnen de gemeente Arnhem. Deze staan onder het kopje 'Waar kunt u uw brommer of fiets inleveren'. Bij het inleverpunt geeft u duidelijk aan dat het voertuig gesloopt moet worden. U ontvangt daar een vrijwaringsbewijs.
 • Als u hierna een nieuwe elektrische scooter of fiets koopt, heeft u een beschikking nodig. Deze ontvangt u na het aanvragen van de subsidie.

Sloop- en vervangsubsidie

Als u na het slopen van uw brommer of snorfiets een elektrische scooter of e-bike wilt kopen (de winkels vindt u onder het kopje Stappenplan), dan ontvangt u extra subsidie: de sloop- en vervangsubsidie. Na het aanvragen van de subsidie ontvangt u een beschikking van de gemeente per post. Die wordt omgezet in een korting op de aankoop van de elektrische fiets of scooter. U ontvangt dan geen bedrag op uw bankrekening.

Vraag deze subsidie aan voordat u een elektrische scooter of fiets koopt. 

Documenten die u nodig heeft

 • Het kentekenbewijs
 • Het vrijwaringsbewijs, deze krijgt u van het inleverpunt
 • Een Gelrepas op uw naam, als u deze heeft

Waar kunt u uw brommer of snorfiets inleveren

Hoeveel subsidie krijgt u

 • Als u alleen uw oude brommer of snorfiets laat slopen, en u voldoet aan de voorwaarden, dan krijgt u € 400 sloopsubsidie. Als u een Gelrepas heeft krijgt u € 600. U krijgt dit bedrag op uw bankrekening.
 • Als u na de sloop een vervangende elektrische scooter of elektrische fiets wilt kopen, kunt u een sloop- en vervangsubsidie aanvragen. U krijgt dan maximaal € 800 in de vorm van korting op het aankoopbedrag van uw nieuwe elektrische scooter of elektrische fiets. Heeft u een Gelrepas? Dan ontvangt u een korting op het aankoopbedrag van maximaal € 1000. U krijgt dan geen bedrag op uw rekening gestort, maar u krijgt korting op de aankoop. Vraag deze subsidie dus aan voordat u een elektrische scooter of fiets koopt.

Wanneer krijgt u antwoord

Als u uw aanvraag heeft verstuurd, krijgt u automatisch een digitale ontvangstbevestiging. Als er iets niet duidelijk is in uw aanvraag, neemt team Subsidiebeheer contact met u op. Wij streven ernaar compleet ingediende aanvragen binnen 6 weken af te ronden.

Goed om te weten

 • Als u kiest voor enkel de sloopsubsidie, krijgt u het geld over circa 6 weken op uw rekening gestort.
 • Kiest u voor de sloop- en vervang subsidie? Dan wordt het geld verrekend als korting bij de winkel. De beschikking die u dan per post van de gemeente ontvangt, werkt als kortingsbon die u kunt inleveren bij de winkel.
 • De korting kan alleen worden verrekend bij de fietsenwinkels genoemd in stap 4 onder het Stappenplan.
 • De korting is eenmalig te gebruiken en geldt alleen voor nieuwe elektrische scooters of elektrische fietsen.
 • Koopt u een nieuwe elektrische scooter of fiets voor minder dan € 800 (of € 1000 met Gelrepas)? Dan wordt alleen dat bedrag als korting verrekend. Het is dus geen tegoed.
 • De gemeente controleert de geldigheid van uw beschikking. Het kan dus iets langer duren voordat u de elektrische scooter of fiets meekrijgt van de winkel.

Regelgeving

Van toepassing zijn de in mei 2024 vastgestelde Subsidieregeling Slopen en Vervangen Brom- en Snorfietsen Arnhem 2024 en de Algemene subsidieverordening Arnhem 2016.

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanvraag? Neem dan contact op met team Subsidiebeheer via telefoonnummer 0800-1809. Voor andere vragen over deze subsidieregelingen kunt u contact opnemen met Auke Hol via e-mail auke.hol@arnhem.nl of Peter Swart via e-mail peter.swart@arnhem.nl.

Product toegevoegd aan vergelijking