Alle voordelen van een (elektrische) scooter op een rij gezet

Wij hebben bij XXL Scooters met z'n allen een gezamenlijke passie voor één ding: de scooter. Niet alleen omdat we het 't leukste vinden rijden, er komen namelijk ook nog aardig wat voordelen bij kijken ten opzichte van bijvoorbeeld een auto, fiets of e-bike. Hieronder hebben wij voor u de belangrijkste redenen en voordelen op een rijtje gezet over waarom wij in de meeste gevallen een scooter zouden adviseren.

Lager benzineverbruik

Een scooter is ten opzichte van een reguliere auto een stuk zuiniger qua benzineverbruik. Met een volle tank is het mogelijk om gemiddeld zo'n 130 kilometer te kunnen rijden, dat is een verbruik van 1 op 25. Vergelijkt u dat met de auto, dan ligt het verbruik ongeveer twee keer zo hoog. Een scooter is dan ook niet alleen beter voor het milieu, maar met de hoge brandstofprijzen ook nog eens een stuk voordeliger voor de portemonnee. Een volle benzinetank (ongeveer 5 liter) zal u nog geen 8 euro kosten. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Altijd plek om (gratis) te parkeren

Een van de grootste voordelen die mensen vaak over het hoofd zien met betrekking tot een scooter betreft het parkeren. Het vinden van een geschikte parkeerplek is niet langer een frustratie want er is altijd genoeg plaats en in vrijwel alle gevallen is het nog gratis ook. Wederom een besparing voor de portemonnee, maar het levert u ook nog eens totale vrijheid op.

Files zijn verleden tijd

Files zijn verleden tijd wanneer u op een scooter rijdt. Meer en meer mensen kiezen ervoor om de auto links te laten liggen en voor de scooter te gaan. Voor het dagelijkse woon- werkverkeer is het geen doen om iedere dag tijdens de spits in de file te staan. Zonde van uw tijd en ook nog eens slecht voor het milieu. U mag dan ook vaak gebruik maken van het fietspad en wanneer u langer op een constante snelheid kunt rijden t.o.v. rijden en stilstaan scheelt dat ook nog eens flink in de benzinekosten.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is helemaal hip. Al jaren is er een sterke trend gaande richting elektrische scooters en niet zonder reden! De betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit is de afgelopen jaren flink vooruit gegaan. Ook is de aanschafprijs van deze voertuigen hard gedaald. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Zo hebben deze voertuigen geen brandstofkosten en is het zelfs mogelijk om de accu gewoon vanuit uw eigen huis op te laden. De elektriciteit is dan ook vele malen goedkoper dan benzine.

Daarnaast heeft een elektrische scooter veel minder last van slijtage wat zich direct laat vertalen in lagere onderhoudskosten. Een ander bijkomend voordeel is het feit dat ze makkelijker starten dan benzine alternatieven. Een elektrische scooter is altijd direct beschikbaar voor gebruik waardoor u ook tijdens koudere dagen geen enkele moeite hebt om te starten, kwestie van sleutel om en gaan.

Last but not least speelt ook hier het milieu een grote rol in de keuze voor een e-scooter. Per gereden kilometer stoot een e-scooter zo'n 1,5 tot 3,5 keer minder CO2 uit dan benzinescooters. Beter voor het klimaat en uiteindelijk de wereld.

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier alle elektrische scooters.

Een stuk vriendelijker voor de portemonnee

Nu hebben we al meerdere malen het economisch perspectief aangehaald, maar dat geldt eigenlijk voor nog veel meer zaken. Zo is de aanschaf van een benzinescooter vaak vele malen lager, is de verzekering goedkoper, betaalt u een lagere motorrijtuigenbelasting, heeft u geen last van parkeerkosten, liggen de kosten voor onderhoud stukken lager èn zoals eerder al genoemd rijdt u meer kilometers per uitgegeven euro. Eigenlijk een no-brainer, toch?

Al met al biedt de scooter totale vrijheid voor de eindgebruiker. Het heeft de flexibiliteit van een fiets met betrekking tot files en parkeergelegenheden, maar met alle voordelen van gemotoriseerde voertuigen. Daarnaast is het ook nog een boel fun en kan zo goed als iedereen hiermee omgaan. In bijna alle gevallen is het een kwestie van gas geven en wegrijden. Wel dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Heeft u nog vragen over benzinescooters en/of e-scooters? Neem dan contact met ons op via 026-3270730, mail naar info@xxlscooters.nl of kom langs in onze showroom in Arnhem Zuid. Wij staan klaar om u van deskundig advies te voorzien.

Product toegevoegd aan vergelijking