Ombouwkeuring van snor- naar bromfiets.  

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle snorfietsers en eventuele passagiers verplicht een helm dragen. We verwachten dat grote aantallen snorfietsers hun voertuig door deze maatregel willen laten wijzigen naar een bromfiets. Hiervoor is een ombouwkeuring nodig. Als u dit ook wilt doen, adviseren wij u te wachten tot volgend jaar.

Het ombouwen van snorfiets* naar bromfiets is overigens niet verplicht. Ook na de invoering van de helmplicht kan een snorfiets gewoon als vervoersmiddel gebruikt worden. U moet dan alleen een helm op.

Het kan nu bij XXL Scooters.

Alleen snorfietsen met Europese typegoedkeuring

Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Via de RDW-kentekencheck kunt u zien of uw snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft om naar een erkenninghouder te mogen. Hiervoor voert u het kenteken in en dan kunt u dit zien onder “Snelheidswijziging snorfiets door erkenninghouder mogelijk?” Ja of nee.
Ook mag de snorfiets geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod of gestolen. Ook dit kunt u opzoeken via de RDW-kentekencheck.

Geen Europese typegoedkeuring

Heeft uw snorfiets niet de juiste Europese typegoedkeuring of is er sprake van een belemmerende status? Dan kunt u een afspraak maken op een RDW-keuringsstation voor de ombouwkeuring. Dit kan nu ook al.

* Een bromfiets met een maximumconstructiesnelheid van ≤ 25 km/u.

Product toegevoegd aan vergelijking